Suunnittelijan terveiset

Hei kaikki! Olin päättänyt aloittaa bloggaamisen puoli vuotta sitten, silloin kun perustin yritykseni. Tässä sitä ollaan, viisi kuukautta ja seitsemän päivää myöhässä. Ensimmäiseen postauksen olin ajatellut kirjoittaa yrityksen perustamisen kiemuroista ja kotisivujen avaamisesta. No, kotisivutkin avautuivat yleisölle pari viikkoa sitten. Seuraava suunnittelemani aihe taisi liittyä Habitare-messuihin ja kolmas uusiin ruokatuoleihini, elämäni ensimmäisiin kunnon tuoleihin. Sen jälkeen tarkoitukseni oli kirjoittaa inspiroivasta sisustusmatkasta Köpenhaminaan ja myöhemmin lomareissusta Budapestiin, jossa kiersin kaiken sisustamiseen liittyvän kaukaa. Suunnittelijana olen ”onneksi” tottunut siihen, että asiat eivät aina mene niin, kuten oli ajatellut. Niin pääsi käymään myös ensimmäisen blogikirjoitukseni kanssa. Blogini viivästymisestä huolimatta iloitsen kaikesta kiireestä ja jännityksestä, joista olen saanut viimeisen puolen vuoden aikana nauttia. Olen huomannut, kuinka (työ)asiat muuttuvat hetkessä sekä sen, kuinka nopeasti saa kulutettua kuukauden päivät lorvimalla kotona. Olen päässyt monenlaiseen jännittävään projektiin mukaan, tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut asioita aikaan niin työ-, yhdistys- kuin harrastusrintamallakin. Kiire on siis vain positiivista.

Aika näyttää, minkälainen blogistani muodostuu. Kamera kulkee usein mukana niin lenkkipoluilla kuin tapahtumissakin, ja kuvat ovat minulle tärkeä inspiraationlähde. Myös kirjoittaminen on aina tuntunut omalta jutulta. Otan mielelläni vastaan vinkkejä siitä, mitä blogini voisi olla, ja minkälaista sisältöä olisi mukava seurata. Olisiko kiinnostavaa kuulla lisää sisustussuunnittelijan ja -toimittajan arjesta, sisustuksen trendeistä ja uutuustuotteista, sisustamisesta maailmalla tai omista projekteistani? Itse haluaisin aina palan kaikkea, ja ehkä jotain sellaista tämä blogikin tulee olemaan – sitä sun tätä matkan varrelta.

Vielä lyhyesti yritykseni taustoista ja kuluneesta vuodesta. Toimittajansijaisuuteni Divaani-lehdessä päättyi maaliskuun lopussa, ja heti huhtikuussa nökötin yrittäjäkurssilla. Vietin kesäkuun seitsemänteen asti aikaa liiketoimintasuunnitelman parissa ja yrittäjyyteen liittyvillä luennoilla. Lähetin yrityksen perustamisilmoitukset ja hain starttirahaa, opettelin kotisivujen tekemistä ja haalin referenssiaineistoja kasaan. Syksy vierähti lähinnä toimittajantöiden parissa ja lukuisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa, matkoilla ja koulutuksissa. Pian onkin jo joulu, ja ensi vuodeksi on taas kaikenlaista uutta suunnitteilla. Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut elämäni suurin ja haastavin projekti, josta en luopuisi koskaan. Kuinka paljon voikaan oppia uutta näinkin lyhyessä ajassa! On myös mahtavaa huomata pärjäävänsä omillaan. Tai ainakin melkein. Kiitos siis suurelle tukijoukolleni tsempistä, ilman teitä en olisi nyt tässä.

Odotan innolla kommenttejanne! Toivottavasti nähdään ja kuullaan pian.

2 thoughts on “Suunnittelijan terveiset

  1. Ensiksi, onnea uusille ja hienoille sivuille sekä blogin aloitukselle!

    Ihminenhän on utelias otus, yrittäjälle se on tärkeää että on halukas kurkkaamaan vähän joka paikkaan, joskus sinne mukavuusalueen ulkopuolellekin.

    Ja blogin lukijan näkökulmasta, juuri halu ”kurkata” toisen elämään, työhön, harrastuksiin… Eli peukut monipuoliselle bloggaukselle, niinkuin sanoit, tapahtumia ja kerrottavaa on varmasti monella saralla! 🙂

  2. Hienot kotisivut! Eipä keretty vaihtaa kuulumisia Järvenpäässä. Mutta ilmeisesti kummallakin menee aika hyvin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


8 + = seitsemäntoista