Keittiön muutos

 

Keittiö on kodin sydän – näin sanotaan. Siksi onkin mielestäni tärkeää onnistua suunnittelemaan keittiöstä kokkaajan suosikkihuone, jossa on mukava viettää päivittäin aikaa. Eräässä suunnittelukohteessani, jossa pintaremontti käsitti lähes koko kaksikerroksisen omakotitalon, päädyttiin myös uudistamaan vain muutaman vuoden ikäinen keittiö, joka ei palvellut uutta asukasta. Lopputulos on mielestäni uskomattoman erilainen vanhaan nähden! Tässä ensiksi yleiskuva uudesta keittiöstä ja uusista ruokailutilan kalusteista ja valaisimesta. Artikkelin lopussa on pari kuvaa vanhasta keittiöstä.

thumb_DSC_0222_1024

Talon alkuperäisen keittiön haasteina nähtiin tilaa ja avoimuutta nakertava huuva, joka kiinnitti myös massiivisuudellaan ensimmäisenä huomion. Muita syitä näinkin laajamittaiseen remonttiin olivat kirjavaa graniittia olleet kivitasot sekä kermansävyiset kaapinovet. Ensimmäiset ajatukset keittiön kevyestä ehostamisesta muuttuivat pian keittiön kokonaisvaltaiseen uudistamiseen.

Korkeat yläkaapit päädyttiin vaihtamaan matalampiin, ja niiden päälle asennettiin led-valonauhat. Tästä en vain huomannut ottaa kuvaa, harmi. Oviksi valittiin asukkaan toiveen mukaan simppeli vedinurallinen malli. Työtaso on beigensävyistä kvartsia, jossa on kaunis marmorikuvio. Tykkään kovasti! Särmikkyyttä keittiöön saatiin mustalla liesituulettimella, liesitasolla, uunilla ja viinikaapilla.

Pisteenä i:n päälle talon emäntä ihastui keittiön ideointivaiheessa Smegin tuotteisiin. Ja kuinka hyvin Smegin jenkkikaappi, leivänpaahdin, vedenkeitin ja blenderi kokonaisuuteen istuvatkaan! Mielestäni näin pelkistettyyn keittiöön saatiin Smegeillä kivasti persoonallista ilmettä.

thumb_DSC_0230_1024thumb_DSC_0240_1024thumb_DSC_0249_1024

Tässä lopuksi vielä pari kuvaa samasta keittiöstä ennen remonttia. Edellisen asukkaan romanttisempi sisustusmaku ei ollut uuden asukkaan mieleen, joten uudehkoa keittiö sai kokea suuren muodonmuutoksen. Värejä ja pintoja pelkistämällä keittiöstä saatiinkin huomattavasti avarampi ja raikkaampi kokonaisuus, jossa kuitenkin riittää yksityiskohtia tarkasteltavaksi.

Sisustusjuttu KeittiöEnnen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


viisi − 3 =